Seminarium:

Carl-Gustaf Lilius

22.–23.4.

 

Carl-Gustaf Lilius Homo Psychiatricus, 1973.

Som en del av publikprogrammet under utställningen Vinterklassiker: Carl-Gustaf Lilius ordnas ett seminarium om den mångsidiga konstnären, oliktänkaren, visionären och Hangöbon Carl-Gustaf Lilius. Seminariet arrangeras under veckoslutet 22–23.4 i Hangö och Ekenäs. Lördagens seminarium har en samhällsvinkling och tar fasta på ämnen som Lilius under sin tid språkade för – mänskliga rättigheter, yttrandefrihet, jämlikhet – och som är lika aktuella än idag. På söndag ligger fokus på konstnären och personen Carl-Gustaf Lilius. Som inspiration för seminariet kan man läsa Mika Hannulas essä Stora små handlingar och tankar där Hannula skildrar sin vän och inspiratör.

 

Lördag 22.4 kl. 13.30–16

Hangö Stadsbibliotek, Berggatan 3–5, Hangö.

Paneldiskussion ledd av skribent, kritiker & curator Mika Hannula.

Panelister: journalisterna Paula Salovaara och Peter al Fakir, samt specialrådgivare, Flyktinghjälpen i Norge Maria D. Sommardahl.

Efter paneldiskussionen, med start kl. 16, invigs Lilius studierummet Metsyticum på Hangö bibliotek. Publiken är välkommen att ta del av festligheterna!

 

Söndag 23.4 kl. 13–15

Galleri Elverket, Gustav Wasas gata 11, Ekenäs

Talturer av Göran Torrkulla, Muddle Lilius och Mika Hannula

Guidad tur i utställningen med Muddle Lilius kl. 11–12.

 

Till och från seminariet:

På lördag hinner man till seminariet med tåget som anländer kl. 13.19 i Hangö (start 11.37 från Helsingfors, 11.30 från Åbo). Tillbaka går det tåg kl. 17.40 och 20.40.

På söndag anländer tåget kl. 12.51 i Ekenäs (start 11.37 från Helsingfors, 11.30 från Åbo). Efter seminariet går det följande tåget kl. 16.02 från Ekenäs.

Både Hangö bibliotek och Galleri Elverket ligger på gångavstånd från respektive station.

 

Seminariet arrangeras i samarbete med Carl-Gustaf Lilius stiftelse. Tillställningarna är kostnadsfria. Vi bjuder på kaffe och te med smått tilltugg.

Tack till Bergsrådinnan Sophie von Julins Stiftelse.