Elverket on Tammisaaren keskustassa sijaitseva taidekeskus, jossa sijaitsee säätiön 154 m2 kokoinen näyttelytila, kanslia ja konservaattorin ateljee.

Elverketin näyttelyohjelma perustuu modernin ja nykytaiteen erilaisten ilmiöiden esittelyyn. Täällä järjestetään vuosittain noin 4-6 näyttelyä ja muita yleisötilaisuuksia. Lisätietoja antavat Elverketin kuraattori Juha-Heikki Tihinen tai tuottaja Åsa Lönnqvist.

Aukioloajat: ti-su klo 11-17. Vapaa pääsy.

saavutettavuus

Esteetön sisäänpääsy sekä näyttelytilaa. Näyttelykerroksessa löytyy esteetönt wc, lastenhoitohuone sekä ilmainen vaatesäilytys. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Galleria Elverketiin.

 

* * *

Kustaa Waasan katu 11:ssa sijaitseva Elverket on toiminut Tammisaaren voimanlähteenä kohta sadan vuoden ajan. Aluksi laitos tuotti sähköä, ja nykyään kulttuuria.

Kaupunki päätti 1900-luvun alussa rakentaa ”Tammisaaren kaupungille oma sähkökeskus”. Arkkitehti Hjalmar Åbergille annettiin tehtäväksi rakennusten piirustusten tekeminen. Jugendtyylinen rakennus valmistui punatiilestä. Sähköntuotanto aloitettiin 6. marraskuuta 1909.

Vähitellen kulttuuri tuli mukaan kuvaan, kun Svenska kulturfonden vuonna 2003 osti ja kunnosti Elverket-rakennuksen Pro Artibuksen tarpeisiin.