Elverket on Tammisaaren keskustassa sijaitseva taidekeskus, jossa sijaitsee säätiön 120 m2 kokoinen näyttelytila, kanslia ja konservaattorin ateljee. 1909 käyttöönottettu sähkölaitos tuli Pro Artibuksen käyttöön vuonna 2003. Galleriassa järjestetään vuosittain 4-6 näyttelyä ja muita tilaisuuksia.

Elverketin näyttelyohjelma perustuu modernin ja nykytaiteen erilaisten ilmiöiden esittelyyn. Täällä järjestetään vuosittain noin 4-6 näyttelyä ja muita yleisötilaisuuksia. Lisätietoja antavat Elverketin kuraattori Juha-Heikki Tihinen tai amanuenssi Erica Wulff.

Kustaa Waasan katu 11:ssa sijaitseva Elverket on toiminut Tammisaaren voimanlähteenä kohta sadan vuoden ajan. Aluksi laitos tuotti sähköä, ja nykyään kulttuuria.

Kaupunki päätti 1900-luvun alussa rakentaa ”Tammisaaren kaupungille oma sähkökeskus”. Arkkitehti Hjalmar Åbergille annettiin tehtäväksi rakennusten piirustusten tekeminen. Jugendtyylinen rakennus valmistui punatiilesta.

Sähköntuotanto aloitettiin 6. marraskuuta 1909.

Vähitellen kulttuuri tuli mukaan kuvaan.

Svenska kulturfonden osti ja kunnosti Elverket-rakennuksen Pro Artibuksen tarpeisiin. Taloon sijoitettiin säätiön kanslia, konservaattorin ateljee ja Galleria Elverket.