Kerstin Björk & Eva Lamppu:

Ystävyys

23.11.2018–6.1.2019

Ystävyys on kahden pohjoismaisen taiteilijan ja heidän töidensä kohtaaminen. Näyttelyssä on tekstiilitaiteilija Kerstin Björkin ja kuvataiteilija Eva Lampun erillisten töiden lisäksi esillä sarja yhteisiä töitä, joita taiteilijat ovat työstäneet tahoillaan vuorotellen.

Millainen yhteys syntyy Björkin kirjailujen ja Lampun tekstiilitöiden ja maalausten välille? Mistä se syntyy? Väreistä, muodoista vai yksittäisistä langoista?

Kerstin Björk kirjailee ilman ennakkoon lukkoon lyötyä määränpäätä ja antaa pistosten kasvaa esiin. Björk on kiinnostunut alitajunnasta; mitä tapahtuu kun luovuutta ohjaakin sattuma ja muut tekijät, taiteilijan oman näkemyksen sijaan? Toisinaan hän antaa kirjailun muuttua ääniksi tai esineiksi. Björk (s.1980) asuu ja työskentelee Göteborgissa ja Smålannissa.

Eva Lamppu työskentelee tekstiilein ja maalauksin. Hän luo abstrakteja, veistoksellisia teoksia käytetyistä vaatteista ja tekstiilit löytyvät myös hänen sekatekniikkateoksistaan. Materiaalien valinta on osa prosessia: naisten vaatekappaleiden, kuten silkkipaitojen ja vekkihameiden, rikkominen ja uudelleen muokkaaminen on yritys haastaa omia käsityksiä naisena olemisesta. Lamppu (s. 1979) asuu ja työskentelee Helsingissä.

Avoinna: ti-pe klo 13-17, la-su klo 11-17. Vapaa pääsy.

Huom! Galleria Elverket on suljettu 24.-25.12. ja 1.1. Tapaninpäivänä 26.12. avoinna klo 13-17.

Maksuttomia ryhmävierailuja tai taiteilijatapaamisia voi varata myös aukioloaikojen ulkopuolella osoitteesta katja.langvik[at]proartibus.fi.