OLEMME KERÄNNEET

11.4.–17.5.

Kaikki keräävät jotakin. Osa suhtautuu asiaan suuremmalla hartaudella kuin toiset ja eräissä tapauksissa voimme puhua kokoelmasta. On olemassa erilaisia kokoelmia, niin yksityisiä kuin julkisiakin. Mitä tapahtuu yksityisen ja julkisen vaihtaessa paikkoja keskenään? Yksityiskokoelman helmet päätyvät kaikille avoinna olevaan galleriaan ja julkiset teokset tulevat vierailulle koteihin.

Olemme keränneet -näyttelyssä tammisaarelaisille on annettu mahdollisuus siirtää osa kotikokoelmistaan Elverketiin viideksi viikoksi ja antaa näin taideteoksille ja esineille mahdollisuus yhteiseloon muiden kokoelmien helmien kanssa. Yksityiskokoelmien aarteista näyttelyn kuraattori, valaistustaiteilija Mikko Hynninen, on koonnut leikkisän ja yllättävän kokonaisuuden. Kävijän päätettäväksi jää syntyykö tammisaarelaisten keräämistä teoksista keskenään harmoninen vai jännitteinen kokonaisuus.

Julkisen ja yksityisen välisen dialogin merkeissä ovat eräät keräilijät halunneet vastaanottaa teoksia Pro Artibus -säätiön kokoelmista omiin koteihinsa, jotka he avaavat myös yleisölle. Mitä tapahtuu, kun ulkopuolinen asiantuntija valitsee ja ripustaa julkista taidetta yksityiseen tilaan? Häiritseekö ulkopuolinen taideteos kodin järjestystä vai luoko se kiinnostavan vuoropuhelun ympäristönsä kanssa? Kuohuttaako teos vai herättääkö se ennemminkin uusia ajatuskulkuja taiteesta?

Tervetuloa kokemaan Olemme keränneet Elverketissä 11.4.-16.5 ja muutamissa kodeissa Tammisaaressa 11.-12.4. ja 16.-17.5.

OLEMME KERÄNNEET | Elverket

AVOIMET KODIT 16-17.5 klo 12-16:

Kaivokatu 8, Båssantie 14 A 8, Viherlehdonkatu 9, Humalistontie 12, Koivuniemenkatu 35 B 10

OPASTETUT KIERROKSET näyttelyssä ja avoimissa kodeissa LAUANTAINA ja SUNNUNTAINA klo 12 alkaen Elverketistä.

TAITEILIJAT paikalla kodeissa la-su klo 13-15: Petra Lindholm, Hanne Ivars, Axel Antas, Nanna Söderström.

TERVETULOA!

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014