Galleria Elverket, EKTA Museo, Villa Schildt:

KULTTUURILENKKI

4.11.

EKTA-museo, Galleria Elverket ja Villa Schildt järjestävät Kulttuurilenkki -tapahtuman erityisohjelmalla sunnuntaina 4.11. kello 11–17. Tapahtuman läpileikkaava teema on arkkitehtuuri. Uutta tänä vuonna on visailupeli Vevi-Västnylandin osallistuminen päivän ohjelmaan. Osallistu visakierrokseemme ja voita hienoja palkintoja. Pääpalkintona on vuoden ajan voimassa oleva Museokortti. Vapaa sisäänpääsy ja kahvitarjoilu. Tervetuloa!

 

 

OHJELMA GALLERIA ELVERKETISSÄ

Osallistu rakennussuojelunäkökulmasta opastettuun arkkitehtuurikierrokseen Eric Adlercreutzin ja Juhana Heikosen kanssa. Kierros alkaa Galleria Elverketiltä kello 11 ja päättyy opastukseen näyttelyssä noin kello 12.30.

Arkkitehti Eric Adlercreutz on ajankohtainen Galleria Elverketin erillisnäyttelyllään. Juhana Heikonen on arkkitehti, tekniikan tohtori ja filosofian maisteri taidehistorian alalta. Hän on useamman vuoden ajan vieraillut Tammisaaressa arkkitehtikurssien kanssa. Kursseilla tutustutaan rakennushistorialliseen ympäristöön luonnosten kautta.

Kierroksen aikana tutustumme seuraaviin A-konsulttien suunnittelemiin rakennuksiin: Villa Karme (1962), Motel Marine I (1962) ja Motel Marine II (1972) sekä Ekenäs Tryckeri (1965).  Kierroksen lopuksi vierailemme näyttelyssä Arkkitehdin kynä kohtaa paperin – luonnoksia ja piirustuksia vuosilta 1950–2018.

Kello 11–15 Galleria Elverketissä järjestetään myös drop-in piirustusjumppaa  taidepedagogi Lasse Lampeniuksen johdolla. Aktivoi aivosi ja harjoita käsiäsi piirrettyjen viivojen avulla. Avoin taso.

Kello 11–17 Eric Adlercreutzin näyttely Arkkitehdin kynä kohtaa paperin.

 

OHJELMA MUUALLA

EKTA museo, Kustaa Vaasan katu 11

EKTA-museossa voit tutustua näyttelyyn Nuori kapinallinen. Päivän aikana näyttelyssä on paikalla elävä kirjasto. Tule puhumaan 50-luvun nuortemme kanssa ja selvitä millaista silloin oli olla nuori.

Kello 11–15 voit myös leikkiä arkkitehtiä EKTA museossa. Tule rakentamaan oma linnunpönttösi. Työpaja on suunnattu nuoremmille osallistujille.

www.ektamuseum.fi

 

Villa Schildt, Itäinen rantakatu 7

Kello 13 Arkkitehti Viri Teppo-Pärnä kertoo Paimion parantolasta Villa Schildtissä. Rakennusta pidetään Alvar Aallon aikaisen funktionalistisen kauden päätyönä. Rakennus on ajankohtainen koska Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on monien tyrmistykseksi päättänyt myydä rakennuksen. Christine ja Göran Schildtin säätiö tahtoo kiinnittää huomion tähän ja nostaa esiin tämän kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen. Yksi säätiön päätavoitteista on Alvar Aallon perinnöstä huolehtiminen.

www.villaschildt.fi

 

Vevi-app, Ramsholmen

Testaa tietojasi musiikin, historian & kulttuuriperinnön, urheilun, luonnon & ympäristön tai taiteen & kulttuurin saralla. Voit pelata visailupeliä huvin vuoksi tai osallistua visakilpailuun. Vevi Västnylandin avulla voit myös harjoitella ruotsia hauskalla tavalla.

Visailupeliä pelataan Ramsholmenin alueella, myös muina aikoina. Infopiste Villa Schildtissä avoinna kello 11–14.

www.veviapp.fi