Seminaari:

Carl-Gustaf Lilius

22.–23.4.

Carl-Gustaf Lilius Homo Psychiatricus, 1973.

Osana näyttelyä Talviklassikko: Carl-Gustaf Lilius järjestämme seminaarin monipuolisesta taiteilijasta, toisinajattelijasta, visionääristä ja tunnetusta hankolaisesta Carl-Gustaf Liliuksesta. Seminaari järjestetään viikonloppuna 22.–23.4 Hangossa ja Tammisaaressa. Lauantaina seminaarilla on yhteiskunnallinen teema, keskiössä ovat aiheet joita Lilius omana aikanaan näki tärkeinä – ihmisoikeudet, sananvapaus, tasa-arvo – ja jotka ovat yhtä ajankohtaisia vielä tänään. Sunnuntaina fokus on taiteilijassa ja henkilössä Carl-Gustaf Lilius. Inspiraationa seminaariin voitte lukea Mika Hannulan esseen Pieniä suuria tekoja, ajatuksia, jossa Hannula kuvaa ystäväänsä ja innoittajaansa.

 

Lauantai 22.4. klo 13.30–16

Hangon Kaupunginkirjasto, Vuorikatu 3–5, Hanko

Paneelikeskustelu kirjailija, kriitikko & kuraattori Mika Hannulan johdolla.

Panelistit: toimittajat Paula Salovaara ja Peter al Fakir, sekä erityisneuvonantaja Flyktinghjälpen i Norge Maria D. Sommardahl.

Keskustelun jälkeen, alkaen klo 16, Hangon Kaupunginkirjastossa sijaitseva Lilius tutkijahuone Metsyticum vihitään käyttöön. Yleisö on tervetullut osallistumaan juhlallisuuksiin!

 

Sunnuntai 23.4. klo 13–15

Elverket galleria, Kustaa Waasan katu 11, Tammisaari

Puheenvuoroja: Göran Torrkulla, Muddle Lilius ja Mika Hannula

Muddle Lilius pitää opastetun kierroksen näyttelyyn ennen seminaaria klo 11.

 

Matkat:

Lauantain seminaariin ehtii junalla joka saapuu Hankoon klo 13.19 (lähtö 11.37 Helsingistä, 11.30 Turusta). Junia lähtee takaisin klo 17.40 ja 20.40.

Sunnuntaina juna saapuu Tammisaareen klo 12.51 (lähtö 11.37 Helsingistä, 11.30 Turusta). Seminaarin jälkeen seuraava juna Tammisaaresta lähtee klo 16.02.

Sekä Hangon Kaupunginkirjasto että Elverket galleria ovat kävelymatkan päässä juna-asemilta.

 

Seminaari järjestetään yhteistyössä Carl-Gustaf Lilius stiftelsen kanssa. Tapahtumat ovat maksuttomia. Kahvi- ja teetarjoilu sekä pientä purtavaa.

Kiitos Bergsrådinnan Sophie von Julins Stiftelse.